Γνωριμία του διαχειριστή του φόρουμ Γιώργου Κερτσόπουλου-yorgoskertsopoulos

Σε αυτό το υπο-φόρουμ κάθε εγγεγραμμένο μέλος είναι ευπρόσδεκτο να δημοσιεύσει μια εισαγωγή στα έργα και τις δραστηριότητές του
Απάντηση
yorgoskertsopoulos
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 16
Εγγραφή: 24 Μάιος 2019, 18:51

Γνωριμία του διαχειριστή του φόρουμ Γιώργου Κερτσόπουλου-yorgoskertsopoulos

Δημοσίευση από yorgoskertsopoulos » 26 Μάιος 2019, 12:05

Πέρα από την εφευρετική δραστηριότητα στο μαγνητισμό, παραθέτω παρακάτω σύντομο βιογραφικό σημείωμα γαι την ειδική και γενικότερη δραστηριότητά μου:
Ο Γιώργος Κερτσόπουλος είναι διπλωματούχος κιθάρας (Εθνικό Ωδείο, 1975) με καθηγητή το Δημήτρη Φάμπα. Το 1972 απέσπασε το πρώτο βραβείο στο διεθνή διαγωνισμό κιθάρας, στο Μιλάνο. Έχει συμπράξει ως σολίστ με τη New York Chamber Orchestra (USA 1978) κι έχει δώσει συναυλίες σε Αμερική, Καναδά κι Ευρώπη. Έχει διατελέσει καθηγητής των πανεπιστημίων: State University of New York (Plattsburg 1978-81), Concordia (Montreal 1976-81), όπως και του Εθνικού Ωδείου Αθηνών (1981-83), του Ωδείου Ρωμανός ο Μελωδός (1990-2002), του Πινδάρειου Ωδείου (1984 – 2004) και του Αττικού Ωδείου (2004 – σήμερα).
Η εργασία του «Μαθηματικό μοντέλο της κιθάρας» παρουσιάστηκε το 1983 στη διεθνή έκθεση της Φρανκφούρτης κι έχει εκδοθεί στα ελληνικά: περιοδικό ΗΧΟΣ, τεύχος 116, 1982, στα αγγλικά με τίτλο: «The Physics of the Guitar», DAS MUSIKINSTRUMENT, τεύχος 6, 1983 και στα γερμανικά με τίτλο: «Die Natur de Guitarre», DAS MUSIKINSTRUMENT, τεύχος 9, 1983. Απόσπασμα από την κριτική στο Das Musikinstrument «...οι κιθάρες του Γ. Κερτσόπουλου είναι ασυναγώνιστες με τα σημερινά δεδομένα, στις απαιτήσεις που προβάλλουν οι αίθουσες συναυλιών, όσο αφορά την ποιότητα και τη διάρκεια».
Ο Jose Ramirez, γράφει: «...η εργασία αυτή του Γιώργου Κερτσόπουλου, αξίζει όλο το σεβασμό και θαυμασμό μου, τόσο από επιστημονικής πλευράς όσο και από το γεγονός ότι αποτελεί σοβαρή μελέτη, η οποία διευκρινίζει ορισμένα σκοτεινά σημεία, που μέχρι σήμερα, δεν προσδιόριζε αρκετά η παράδοση».
Έχει διδάξει σε σεμινάρια κατασκευής οργάνων στο Λονδίνο, στο London College of Furniture και στο Guitar International Magazine με θέμα το «Μαθηματικό μοντέλο της κιθάρα)ς». Επίσης, με βάση τις επιστημονικές έρευνες του Γ.Κ. έχουν εκπονηθεί διπλωματικές εργασίες ακουστικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
Το συνθετικό έργο του Γ.Κ. έχει εκδοθεί με τίτλο Έργα για Κιθάρα από τον μουσικό εκδοτικό οίκο Γ. Καχραμάνη, 1984 και το έργο του «Seguirias» από το Guitar International Magazine, V.15, No 12, issue 189, July 1987. Το 1993, παρουσίασε το νέο του θεωρητικό σύστημα, «Η Επιστήμη της Μουσικής» και «Η Επιστήμη της Μελωδίας», στο σεμινάριο Μουσικοπαιδαγωγών Ε.Κ.Τ., οργάνωση Νομαρχίας Πειραιά.
Το 1994 παρουσίασε για πρώτη φορά τις «πεντάλ κιθάρες» οι οποίες αποτελούν πρωτότυπες κατασκευές, όπως και την “Αισθητική” του, η οποία αναβιώνει διαφορετικούς ιστορικούς τύπους οργάνων: Την κιθάρα διπλών χορδών, την καθαρά ιταλική guitarra battente με τριπλές χορδές, την υψίφωνη κιθάρα με μεταλλο-νάιλον, μεταλλο-νηματικές και νηματικές χορδές. Το 2000, κυκλοφόρησε από την «ΠΛΙΝΘΟΣ», το C.D.,"Kertsopoulos Aesthetics ".
Στις 7/2/2009, σε συνεργασία με τη Σμαρώ Γρηγοριάδου και στο πλαίσιο των στόχων του Μουσείου Ελληνικών Λαϊκών Οργάνων «Φοίβος Ανωγειανάκης», Κέντρο Εθνομουσικολογίας, πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Μπενάκη αφιέρωμα στην ιστορία και παράδοση της κιθάρας, με τίτλο «Μορφές & Χορδές», με επίτιμη προσκεκλημένη την Amalia Ramirez.
Άρθρα του Γ.Κ. με τίτλο «Kertsopoulos Aesthetics - The How and the Why», έχει δημοσιεύσει το Guitar International Magazine, στις 8/9/2010 “Kertsopoulos Aesthetics” the how and the why – Part 1: Introduction στις 28/9/2010 “Kertsopoulos Aesthetics” The How and the Why Part 2: The “Kertsopoulos High-Tuned Strings” , στις 12/1/2011 Kertsopoulos Aesthetics: The How and the Why – Part 3 και στις 5/9/2011 The Golden Ratio And The Guitar, A Match Made In Equal Temperament .
Στην εργογραφία του συμπεριλαμβάνεται το βιβλίο του: Χωροχρονική Θεωρία, τόμος Α΄ Η Φιλοσοφία του Χωρόχρονου, Σύγχρονη Εκδοτική, Αθήνα 2009, το οποίο παρουσιάστηκε στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης, το 2009.
Η διεύθυνση για τον ιστότοπο του Γ.Κ είναι: http://kertsopoulosaesthetics.blogspot.com/ και για το κανάλι του στο youtube: http://www.youtube.com/user/gkertsopoulos?feature=mhee).
Για πλήρη αναφορά στο έργο και τη δραστηριότητα του Γιώργου Κερτσόπουλου βλ. Βικιπαίδεια, λήμμα: Γιώργος Κερτσόπουλος.
Επίσης, επιπλέον πληροφορίες στους κάτωθι ιστότοπους:
https://magnapeiron.com/magnapeiron_for ... orums.html
https://magnapeiron.com/budapest_greek/ ... rence.html
https://magnapeiron.com/budapest_greek_ ... oulos.html
https://magnapeiron.com/budapest/kertso ... rence.html
https://magnapeiron.com/magnetic_device ... vices.html
https://www.kertsopoulos.com/magnetism/forumgr/
https://kertsopoulos.com/magnetism/forum/
http://www.google.com/patents/WO2013136097A4?cl=en
http://wo2013136097.blogspot.in/
https://www.linkedin.com/pulse/20140617 ... teractions
http://space-timephilosophy.blogspot.gr/
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%93%CE ... E%BF%CF%82
http://mathematicalmodelguitar.blogspot.gr/
https://www.youtube.com/channel/UCh5jgu ... 1HyhlNL-UA
http://kertsopoulosaesthetics.blogspot.gr/

Απάντηση